Закуска – Варена елда с парчета манго, праскови, кайсии и ябълка
Елдата като зърнена култура има богатото съдържание на витамини и минерални вещества, които подхранват кожата, косата и ноктите. Високото й съдържание на лесноусвоими белтъчини я превръща в чудесна храна за профилактика на желязодефицитна анемия, както и за активно спортуващите, а заради високото съдържание на фибри е много полезна за децата.о
Междинно хранене – Смути ананас, манго и бейби спанак
Ананасът има голямо количество витамини – С, А, Е, РР, бета-каротин и витамини от групата В, както и микроелементи – йод, калий, калций, магнезий, мед, желязо, фосфор и цинк.
Обяд – Леща (Белуга) със печени зеленчуци и телешки шишчета
Черната леща, известна с името Белуга има ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на фибри, желязо и протеини. 250 гр леща съдържа около 50% от препоръчителната доза желязо на ден.
Салата – Айсберг, Домати, авокадо, магданоз и дресинг
Авокадото е антиоксидант, който е отлично лекарство за репродуктивни проблеми и геникологични заболявания с наличието си на каротеноиди, омега-6 мастни киселини и олеинова киселина. Авокадото спомага за по-ниско ниво на „лошия“ холестерол.
Десерт – Мус от печени ябълки с канела и парченца сурови бадеми
Бадемите пък са богати на калий и магнезий, които имат изключително добър ефект върху здравината и еластичността на артериите и вените. Освен това те са с високо съдържание на желязо, който помага за снабдяването с кислород на всички клетки в организма.
Вечеря – Риба ципура на фурна с билки и лимон с карфиол на пара, залят с диетичен портокалов сос
Ципурата е средиземноморска риба, богата на желязо и омега-3 киселини. Омега-3 мастни киселини са изключително важни за човешкото тяло. Консумацията на риба поне веднъж седмично осигурява на организма важни витамини и вещества, които са ценни за доброто здравословно състояние.