Закуска – Био бадемово мляко, пълнозърнести овесени ядки чиа, свежи плодове и агаве
Бадемовото мляко съдържа лактоза и изобилства от антиоксиданти и жизненоважни минерали, сред които калий и калций. Счита се за идеалната алтернатива на кравето мляко, защото притежава приятен аромат, бедно е на холестерол и богато на витамини.
Семената от чиа са пълни с витамини, минерали, антиоксиданти, омега-3 мастни киселини, фибри и протеини. Освен че са богат източник на полезни хранителни вещества, балансиращи кръвната захар и понижаващи холестерола.
Междинно хранене – Смути ананас с 2 детокс чая
Ананасът има голямо количество витамини – С, А, Е, РР, бета-каротин и витамини от групата В, както и микроелементи – йод, калий, калций, магнезий, мед, желязо, фосфор и цинк.
Обяд – Телешки кюфтета, черен ориз със сладък картоф и грахово пюре
Телешкото е отличен източник на желязо, фосфор, протеини, цинк и витамини от група B, както и на протеина кератин, отговорен за силата на костите, косата и ноктите. Зеленият фасул от своя страна е богат на витамин А и много от полезните антиоксиданти като лутеин, зеаксантин и бета-каротин.
Черният „императорски“ ориз съдържа силна комбинация от антиоксиданти, антоциани, влакна и витамин Е. Той има в състава си и минерали като магнезий, цинк, фосфор, манган и каротин. Съдържанието на фибри в него е четири пъти повече отколкото в белия ориз, като същевременно той е с ниско съдържание на захар.
Салата – Домати, краставици, царевица, Лук, маслини и дресинг.
Десерт – Диня
Сърцевината на динята е богата и на витамин С, калий и фибри.Тя съдържа още и витамините А, В1, В2, както и манган, желязо, магнезий и никел.Съдържанието на ликопен я прави силен антиоксидант. Полезна е и при подагра, артрит, атеросклероза, ревматизъм, гастрит, язва на стомаха и дванадесетопръстника, болести на черния дроб и пикочния мехур, хипертония, порок на сърцето, кръвотечения от носа и наднормено тегло.
Вечеря – Телешки кюфтета с броколи на пара
Телешкото е отличен източник на желязо, фосфор, протеини, цинк и витамини от група B, както и на протеина кератин, отговорен за силата на костите, косата и ноктите. Зеленият фасул от своя страна е богат на витамин А и много от полезните антиоксиданти като лутеин, зеаксантин и бета-каротин.
Броколите отдавна са доказали своите хранителни достойнства с богатството си на витамин С, витамин К, бета-каротин, фолиева киселина и витамини от групата В, В1, В2, B3, B6), както и на калций, желязо, магнезий, калий и цинк. Най-ценната съставка в броколите е сулфорафанът, който предотвратява появата на рак на стомаха.