
Повече за маката:
Този корен съдържа около 60% въглехидрати, 9% хранителни фибри и 10% протеини, което го прави много подходящ при анемия и нисък холестерол. В мака съдържанието на калций надвишава това на млякото. В състава му са включени 31 минерала, сред които калий, желязо, магнезий, манган, фосфор, мед и цинк, както и витамините B, C и D.

Съдържа девет от десетте есенциални аминокиселини, на които се дължат превантивните му лечебни свойства. Източник е на, така наречените, растителни стероли, които имат свойството да премахват “лошия” холестерол.
Маката е храна, богата на нутриенти, аминокиселини и мастни киселини. Растението също така има много богато съдържание на липиди минерали като калций, фосфор, калий, магнезий, натрий, желязо, мед, йод и селен.
Семена от чиа и ананас:
Семената от чиа са пълни с витамини, минерали, антиоксиданти, омега-3 мастни киселини, фибри и протеини. Освен че са богат източник на полезни хранителни вещества, балансиращи кръвната захар и понижаващи холестерола.
Ананасът има голямо количество витамини – С, А, Е, РР, бета-каротин и витамини от групата В, както и микроелементи – йод, калий, калций, магнезий, мед, желязо, фосфор и цинк.
