Закуска – Био Кисело мляко, пълнозърнеси фини овесени ядки, натрошен бадем, чиа и свежи плодове
Овесените ядки доставят и калий и калций, желязо и фосфор, магнезий и манган, мед, натрий, селен и цинк.
Семената от чиа са пълни с витамини, минерали, антиоксиданти, омега-3 мастни киселини, фибри и протеини. Освен че са богат източник на полезни хранителни вещества, балансиращи кръвната захар и понижаващи холестерола.
Междинно хранене – Сок от портокал
Обяд – Пуешко с варени картофи и манго
Пуешкото месо е източник на протеини и съвсем малко мазнини, като същевременно осигурява витамини от група В и минерали като желязо, цинк, фосфор и селен.
Картофите са с високо съдържание на въглехидрати от групата на полизахаридите. В тях има целулоза, мазнини, белтъчини, аминокиселини, минерални соли – калий, фосфор, магнезий, натрий и желязо. Картофите са особено богати на витамин С.
Салата – Зелена свежест от домати, краставици, айсберг, кълнове от броколи с зехтин и лимон
Броколите отдавна са доказали своите хранителни достойнства с богатството си на витамин С, витамин К, бета-каротин, фолиева киселина и витамини от групата В, В1, В2, B3, B6), както и на калций, желязо, магнезий, калий и цинк. Най-ценната съставка в броколите е сулфорафанът, който предотвратява появата на рак на стомаха.
Десерт – Крем брюле с био шоколад
Следобедна закуска – Сок грейпфрут
Грейпфрутът е богат на калций, фосфор, желязо и витамин А. В грейпфрутанего се съдържа голямо количество витамин С, витамин В9, магнезий и калий, ликопен. Грейпфрутът е и чудесен източник на пектинови фибри.
Вечеря – Акула филе с микс от задушени зеленчуци
Месото от акула може да достави на организма достатъчно количество витамин А, С, Д, Е и К. Филето от акула е богато и на минерали – калций, магнезий, фосфор, калий и натрий, както и омега-3 и омега-6-мастни киселини.