
Закуска:
Протеинови палачинки с рошково и овесено брашно, БИО сладко от ягоди и манго
В рошковото брашно има изобилие от калций, витамин B1, витамин A, витамин B, магнезий, калий и микроелементи желязо, мед, никел, манган и хром.
Междинно хранене:
Сок грейпфрут
Грейпфрутът е богат на калций, фосфор, желязо и витамин А. В него се съдържа голямо количество витамин С, витамин В9, магнезий и калий, ликопен. Грейпфрутът е и чудесен източник на пектинови фибри.

Обяд:
Телешко с ечемик
Телешкото е отличен източник на желязо, фосфор, протеини, цинк и витамини от група B, както и на протеина кератин, отговорен за силата на костите, косата и ноктите. Зеленият фасул от своя страна е богат на витамин А и много от полезните антиоксиданти като лутеин, зеаксантин и бета-каротин.
Ечемикът съдържа и една от най-полезните аминокиселини – лизин, който се грижи за здравия вид на косата и кожата ви. Освен това действа антивирусно и антимикробно.


Салата:
Краставици, домати и семена от амарант с дресинг
Десерт:
Млечно руло с лимецово брашно
Лимецът е на магнезий, манган, фосфор, цинк, както и на витамин Е. В него има почти два пъти повече витамин A и витамини от група B, мазнини, фосфор и белтъчини, а количеството глутен е минимално. Това го превръща в прекрасна алтернатива за хората, които страдат от непоносимост към глутена.

Вечеря:
Суши със сьомга, зеленчуци и черен ориз
Сьомгата е една от най-богатите риби на омега-3 мастни киселини. Тя съдържа още витамин Д и селен, които също са особено полезни за здравето. Тази риба е прекрасен източник на белтъчини, които ни доставят амино киселини, а редовната й консумация предотвратява сърдечно-съдови, ревматични и мозъчни заболявания.
