Пуешкото месо е източник на протеини и съвсем малко мазнини, като същевременно осигурява витамини от група В и минерали като желязо, цинк, фосфор и селен.
Киноата се отличава и с много по-голямо съдържание на калций, фолиева киселина, витамин В2, фосфор, мед, манган и магнезий. Богатството от фитонутриенти в киноата осигуряват различни антиоксиданти. Особено голямо е количеството на флавоноидите кверцетин и кемпферол.
Koĸocoвoтo мacлo ce cъcтoи oт нacитeни мaстни киселини ĸaтo мoнoнeнacитeнитe мacтни ĸиceлини и пoлинeнacитeнитe. То съдържа и така полезните за организма лaypинoвaтa ĸиceлинa, линoлeнoвa ĸиceлинa и oлeинoвa ĸиceлинa. То съдъpжa и Bитaмин E, Bитaмин K и жeлязo.