Закуска с протеин, финни овесени ядки, корнфлейкс, оризово мляко, чия и плодове

Полезна информация за храните:

Оризово мляко

Оризовото мляко се слави като едно от най-хипоалергичните млека – т.е. не причинява алергични реакции при хората.

Оризовото мляко е подходящо за вегетарианци и вегани, тъй като не съдържа никакви животински мазнини. Също така е подходящо за хора с висок холестерол или със сърдечни заболявания.

оризово мляко

Оризовото мляко е в графа пълноценни, лесно смилаеми храни и консумацията му не натоварва организма. Дори да не е подсладено допълнително, има лек сладникав вкус. Това се дължи на естествените ензимни процеси, които превръщат въглехидратите от ориза в захари.

То е изключително полезно, тъй като има високо съдържание на манган и селен, които са мощни антиоксиданти и по този начин служат за предпазване от инфекции и рак.

Овес

Овесът е богат на хранителни вещества. Главен източник на сложен (бавен) въглехидрат, но съдържа и добро количество протеин, фибри, витамини и минерали, както и антиоксиданти.

Въпреки че се препоръчват в диети за покачване или отслабване, те всъщност са доста калорични и трябва приемът да е добре съобразен с останалата част от хранителен план или диета.

дамски ръце държат овесени ядки

Овесените ядки доставят и калий и калций, желязо и фосфор, магнезий и манган, мед, натрий, селен и цинк.

Чия

Чията помага на организма да противодейства на стреса и същевременно стабилизира имунната система, освен това не съдържа глутен. Тези и още неназовани свойства наистиная правят храна на бъдещето.

Семената чия имат висока хранителна и енергийна стойност, но в същото време са отлично средство за отслабване. Те са пълни с витамини, минерали, антиоксиданти, омега-3 мастни киселини, фибри и протеини.

дървена лъжица и семена от чия

Освен това са и богат източник на полезни хранителни вещества, балансиращи  кръвната захар и понижаващи холестерола.