стандарт меню без закуска с две основни ястия, салата, сок и десерт

Детайли и полезна информация за храните в менюто:

Обяд – Пуешко филе с черен ориз, картофено пюре и патладжан с БИО веган кашкавал от грахов протеин

Пуешкото месо е източник на протеини и съвсем малко мазнини, като същевременно осигурява  витамини от група В и минерали като желязо, цинк, фосфор и селен.

Черният  „императорски“ ориз съдържа силна комбинация от антиоксиданти, антоциани, влакна и витамин Е. Той има в състава си и минерали като магнезий, цинк, фосфор, манган и каротин. Съдържанието на фибри в него е четири пъти повече отколкото в белия ориз, като същевременно той е с ниско съдържание на захар.

В патладжана се съдържат витамини, захари, ферменти, минерални и дъбилни вещества. В тях се откриват големи количества белтъци, мазнини, калий, калций, магнезий, натрий, фосфор, сяра, бром, желязо, йод, мед, цинк, хлор и балансиран комплекс от микроелементи и витамини като В1, В2, В6, В9, С, РР и D.

Вечеря – Сладък картоф с печена пъстърва и задушени броколи

Пъстървата изобилства от омега-3 мастни киселини. Тя съдържа и витамин Д и селен, които също са за здравето. Тази риба е прекрасен източник на белтъчини, които ни доставят амино киселини. Редовната й консумация предотвратява сърдечно-съдови, ревматични и мозъчни заболявания.

Броколите отдавна са доказали своите хранителни достойнства с богатството си на витамин С, витамин К, бета-каротин, фолиева киселина и витамини от групата В (В1, В2, B3, B6), както и на калций, желязо, магнезий, калий и цинк. Най-ценната съставка в броколите  е сулфорафанът, който предотвратява появата на рак на стомаха.

Салата – Свежа зелена салата с краставици, рукола, валеряна, авокадо и дресинг

Авокадото е антиоксидант, който е отлично лекарство за репродуктивни проблеми и геникологични заболявания с наличието си на каротеноиди, омега-6 мастни киселини и олеинова киселина. То спомага за по-ниско ниво на „лошия“ холестерол.

Зелената салата съдържа малко въглехидрати, доста целулоза, малко белтъчини. Богата е на микроелементите калций, фосфор, желязо, калий, както и на множество витамини – В1, В2, Р. Още пет от най-важните витамини: А, В, С, D, Е, се съдържат в зелената салата.

Десерт – Млечно белтъчен крем с ягоди

Ягодите предлагат дневната стойност витамин С, както и манган, фолиева киселина и калий. С ниско съдържание на калории и мазнини, ягодите са богат източник на антоцианини, елагитанини, флавоноли, терпеноиди, както и фенолни и елагови киселини, всички фитонутриенти, които заедно действат силно противовъзпалително.

 Сок – Фреш портокал

Портокалът е богат на витамини C и А, флавоноиди, антиоксиданти, калций, магнезий, калий и фибри. Портокалите имат повече от 60 флавоноиди и 170 фитонутриенти, които е доказано, че имат противовъзпалителни, антитуморни и антиоксидантни свойства.

Аз съм текстово блокче. Натиснете на бутона за редактиране за да промените този текст. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.