Skip to main content
0

За нас

Нашата мисия е твоето добро здраве

Fit Panther® e иновативна здравословна кухня за целодневни менюта. Ние предлагаме многопластова програма с богато разнообразие на здравословни, био и супер храни, и индивидуални менюта, съобразени с целите на всеки наш клиент.

здравословно хранене сред природата от кухня fit panther
различни менюта от Fit Panther - близък план

Ние готвим за теб с любов и внимание

Всички менюта са с изчислен брой калории и хранителна стойност, правилно подбрани според вкусовите предпочитания на клиентите. Кухнята разполага с личен фитнес инструктор и консултант, който ще ти изготви индивидуален хранителен режим според ръста, теглото и двигателната активност.

ИНДИВИДУАЛЕН ПЛАН

Кулинарна рецепта за успех

“Един добър готвач е като магьосница,
която раздава щастието.”

– Елза Скиапарели

Кои сме ние и как започна всичко

Всичко започна в недалечната 2015 година с едно вдъхновяващо духовно пътешествие до Бразилия. Аз, Николай Петров, и моята майка Мария Петрова тръгнахме за южноамериканската страна с цел личностна трансформация при един от най-изтъкнатите духовни наставница в света Жоао Де Де Ос (Жоао Божи). Подложихме се на различни духовни и физически практики, медитации, специално комбинирано хранене с плодове, зеленчуци, супи и лечебно гладуване.

Резултатът беше впечатляващ и много въздействащ – получихме както духовно, така и физическо пречистване и фундаментална трансформация на нашето съзнание. По време на престоя ни там установихме, че храната в Бразилия е повече от прекрасна, много свежа и вкусна. Така в нас се зароди идеята за бразилския тип на холистично и здравословно балансирано хранене.

Преди да започнем да го прилагаме в нашата работа, аз самият се подложих на него, за да се уверя в ефективността му. Подложих се и преминах успешно 168-часово гладуване само с дестилирана вода. След което два месеца се хранех само с лека закуска от овес, диня и мед, последвани от двумесечен режим на тиква и мед. Давах на организма си това, от което имаше истинска нужда – свежа, цветна и здравословна храна.

В личен план преминах през различни хранителни етапи – вегетарианство, суровоядство и веганство. Целият процес беше съпроводен и от прием на различни детоксикиращи напитки.

Днес, тази моя добра практика прилагам и върху мои познати, приятели и клиенти, които искат да се хранят здравословно и да имат както духовна, така и физическа кондиция. С всеки изминал месец виждах как резултатите стават все по-осезаеми, а хората, които вярват в моята философия на хранене, се увеличават.

Така се зароди идеята за здравословната ни кухня. По време на една моя лятна ваканция, съзерцавайки необятното море, реших, че ползите от здравословния начин на живот са също толкова безгранични и поех риска да направя нещо иновативно и полезно.

екипът на кухня fit panther - николай и мария петрови

Николай Петров - различният фитнес инструктор и здравен консултант

Като спортист с 27-годишен стаж аз винаги съм харесвал и съм се придържал към натуралната физика и естествено сепарирано хармонично тяло. Пример за това са постигнатите от мен лични резултати, които поддържам през всичките тези години – главно с правилно хранене и спорт. От 2015-а година хранителният ми режим е изцяло подчинен на Протеиновото и Високо-протеиновото меню на кухня Fit Panther®.

Моята форма варира почти винаги от 91 до 95 кг, като зимата често се стремя да покачвам мускулна маса, а лятото влизам в „калориен дефицит” за около 3 до 4 месеца, като се стремя да се храня с високопротеинова храна с ниско съдържание на въглехидрати и средно на мазнини, правейки ротация с нисковъглехидратни и „зареждащи“ дни.

Всичко това се развива при мен главно с 4 основни спорта: фитнес, плуване, бягане и борба. Тренировките ми през пролетния и летен период са 6 пъти в седмицата двуразово, като се стремя да се придвижвам главно с велосипед, за да ползвам още от естествения дневен енергоразход във вид на кардио. Това са моите спортове за поддържане на физиката, но винаги най-голям фактор е била моята диета и начин на хранене, съчетани с правилните добавки, част от които са протеини, аминокиселини, билки, витамини и минерали.

Завършил съм НСА със специалност фитнес и културизъм – учителски профил и специализация като здравен консултант чрез алтернативно лечение с храна и движение. Изповядвам философията за “Здрав дух в здраво тяло”. Мисля позитивно, храня се здравословно, работя оптимално и планирано и се отнасям с изключителна грижа и уважение към собственото си тяло.

николай петров от кухня fit panther

Главен готвач Мария Петрова: човекът - вдъхновение

Вярвам в мисълта, че зад всеки успял мъж, стои една жена. За мен това е моята майка. Човекът-вдъхновение Мария Петрова. Тя е инженер-химик по образование, но и самоук сладкар и готвач с над 35-годишен опит в бранша. Дълги години имахме сладкарница и сладкарски цех за производство на бутикови торти и сладки, който в последствие преоборудвахме в кухня-майка в град Пазарджик, с разнос за Пловдив, Асеновград, Стамболийски и Пещера.

Майка ми разполага с безброй книги и рецепти за здравословни и иновативни храни от цял свят, както и начините за приготвянето им. Това е нейно хоби и нейна страст – да търси и събира традиционни и нови рецепти от всички краища на света. Така в основата на нашата здравословна кухня се установиха традиции от готварството в българската, бразилската, италианската, гръцката, мексиканската, френската и испанска кухни. Основа обаче и до сега е уникалната българска кухня с нейните вкусни и вдъхновяващи ястия. Всяко наше ястие е приготвено от здравословни и екологично чисти продукти, съчетано с подходящи подправки.

Мария Петрова има най-голямата отговорност в нашата кухня – тя е главен готвач и организатор на целия работен процес. Всяка рецепта преминава през нейните ръце, всяка дейност се извършва под зоркия й поглед, всяко ястие се опитва първо от нея и крайната дума отново е нейна. Тя е стожерът, който ни обединява, сплотява, мотивира и вдъхновява!

Аз, Николай Петров, имам отговорната роля да усвоявам потенциала на своята майка и да се грижа за правилното конфигуриране на компоненти и ястия във всяко меню. Стремя се да разпределям правилното съотношение между белтъчини, мазнини и въглехидрати.

Един от най-важните фактори в нашата кухня е правилното комбиниране както на продуктите и нутриентите, така и на различни комбинации на ястия и компоненти в менютата, които се определят според желанието на клиента и неговите индивидуални цели – отслабване, покачване или поддържане на килограми.

Освен тези основополагащи фактори, аз и брат ми се грижим за маркетинг стратегията, намирането на пазар и визията на нашия бранд.

мария петрова - главен готвач на кухня fit panther

Каква е нашата мисия

Нашата основна мисия винаги е била да помагаме на хората. Да са по-здрави, по-мотивирани, по-балансирани и да постигат желаните резултати. Обещахме да сме и най-добрият им спътник в натовареното ежедневие и да се грижим разумно и подходящо за тяхното здравословно хранене и обща физическа кондиция. Затова направихме и някои основополагащи обновления с нашата кетъринг база, като инсталирахме специална система за филтриране на водата, чрез 3 специални филтъра и озонатор за месо и зеленчуци.

В полза на здравословното хранене, кухня Fit Panther®️ готви със сребърна вода, която има идентично действие като озонирането.

Процесът преминава през три основни етапа:

  1. Филтрация 1 – пречистване на водата със сребърни и медни йони;
  2. Филтрация 2 – пречистване с активен въглен;
  3. Филтрация 3 – пречистване и обогатяване със зеолит.

Като искаме да ви уверим, че пречистената до стерилизация вода не губи своята минерализация!

fit panther favicon

За да мотивираме и себе си и нашите клиенти, ние създадохме и подчинихме дейността си на основополагащи слогани: “Правилната храна носи здраве, а здравето е щастие” и “Нашата мисия е Вашето добро здраве”.

Пътят на успеха

И така… през 2016 година открихме първата здравословна кетъринг кухня в град Пазарджик. Разполагахме с професионално оборудване и постепенно започнахме да приготвяме вкусна, питателна и здравословна храна, която предимно предлагах на моите клиенти във фитнеса. Предимство беше това, че по това време бях действащ фитнес инструктор и треньор по културизъм. Към момента аз вече съм и дипломиран магистър по “Диетология”.

През годините тренирах десетки хора и приятели. Те бяха и първите ми клиенти. Постепенно започнах да заделям бюджет за реклама в социалните мрежи и така бизнесът ни “покори” Пловдив, Асеновград, Пещера, Стамболийски и няколко близки индустриални обекта.

Главен инициатор за всички най-вкусни рецепти, менюта и грижа за качеството на храната е моята майка Мария Петрова, на която се дължат и всички постижения и качеството на храната в кухнята. Брат ми също участваше активно в семейния ни бизнес, като снабдяваше с пресни и качествени продукти. Стана факт и разносната ни търговия, първо в град Пловдив. Лично аз пътувах до “града под тепетата” близо месец за собствена сметка, докато броят на клиентите нарасне. И това стана факт съвсем скоро. След около месец вече имахме достатъчно, телефонът не спираше да звъни и поръчките валяха една след друга.

Във времето изградихме и наложихме нашия бранд и марка. Името “Fit Panther”®️ стана разпознаваемо и предпочитано на пазара. Нашите доволни клиенти се превърнаха и в “живата реклама” на нашата кухня.

Така през 2018 година ние предприехме още една голяма крачка, а именно да оставим малкото градче и да заминем за град София, където да се опитаме да спечелим нови клиенти. Не оставихме и клиентите ни в Пазарджишко и Пловдивско. Изминаха трудни месеци. Наложиха се и три премествания на кухнята през 1 година, като всяко ново място беше все по-голямо и по-добро от предишното. Докато накрая не се настанихме в полите на Витоша, точно под Исторически музей – София.

Сега, 5 години по-късно, имаме най-голямата кетъринг база за разнос на здравословни целодневни менюта с над 11 главни готвачи и перфектно организирана логистика с много шофьори из цялата страна. Като амбициите ни не спират до тук – проучваме и възможности за нови клиенти и доставки в чужбина.

Към днешна дата клиентската ни база достига до 7300 абонирани потребители на нашата услуга от цялата страна и над 1250 редовни клиенти.

Нашата кухня - прецизност, професионализъм, разнообразие и щипка “любов”

Това, което се превърна през годините в наша запазена марка е любовта към храната и желанието да бъдем най-добрите. Колективът ни е много сплотен. Хората ни готвят наистина с любов и желание, защото за да се получи магията на вкусната и здравословна храна, се изисква прецизност и отговорност към работния процес.

На първо място е здравето на нашите клиенти. Много важна част е хигиената и правилно подбраните компоненти и тяхното приготвяне. Общо над 22 вида различни конфигурации на целодневни менюта от 2 до 6 компонента. Също така имаме и голям набор от здравословни натурални билкови чайове, смутита и сокове, които отлично кореспондират вкусово и здравословно с предлаганите от нас менюта.

Fit Panther®️ разполага с най-голям брой целодневни конфигурации на менюта – повече от 23 вида, като искаме да дадем на клиента напълно завършен продукт, който подобрява здравето, навиците и спестява значително времето за приготвяне на храна всеки ден.

В нашата кухня предлагаме голям брой менюта за хора с различни цели, част от тях са:

  • Менюта за отслабване
  • Менюта за покачване
  • Менюта за поддържане
  • Менюта за хора с алергии и непоносимости
  • Менюта за хора със заболявания

На всеки наш клиент се изготвя прецизно хранително досие, в което се записват както всички нежелани храни, така и неговите любими ястия. Предлагаме и безплатна консултация с фитнес инструктор и здравен консултант в лицето на Николай Петров.

Основополагащите принципи, на които залагаме, са свързани с контролираната употреба на сол, захар и мазнини, ограничаването на оцветители, стабилизатори, ГМО и консерванти, както и постоянното обогатяване на фонда ни от рецепти.

Фит Пантер - талисманът на успеха

Избрахме името на Fit Panther. То произлиза от силата на животното Пантера – силно и мистично, както за хората, така и за животните. Ние харесваме силата му и затова решихме да наречем нашата здравословна кухня с основно име “Пантера/Panther”. Но, за да е по-разпознаваемо в здравословните и спортни среди, сложихме и “Фит/Fit” – и така стана “Fit Panther”®️ с основно мото: „Подобри качеството си на живот с Fit Panther®️”. По този начин името ни вече е търговска марка.

Fit Panther®️ бе и първият бранд за целодневни здравословни менюта в град Пловдив и Пазарджик. А вече и най-голямата кетъринг компания за целодневни менюта в България, като разносът ни в цялата страна става благодарение на нашите партньори от Еконт.

Fit Panther лого с бяла подложка за фон

С уважение: Николай Петров
основател на Fit Panther®

кавички - символ 3

Здравословна кухня за целодневни менюта Fit Panther® е тук, за да ти покаже пътя към един нов, по-лек и вкусен начин на живот. Да подобри твоето здраве и хранителни навици. Да бъде твой спътник в едно ново, по-правилно хранене.

Правилната храна носи здраве, а здравето е щастие!

кавички - символ 4

Николай Петров - основател Fit Panther®

ПОВЕЧЕ ЗА МЕН

НАШИ КЛИЕНТИ И ПАРТНЬОРИ