балансирано меню от Fit Panther

Детайли и полезна информация за храните в менюто:

Фитнес закуска с украса от ягоди, физалис, филиран бадем, пчелен прашец и кора от помело

Помело е свръхбогато на витамин С, ценен източник на витамин А, антиоксиданти, минерали и етерични масла. Вкусовите му качества са уникални, въпреки приликите с грейпфрута.

Пчелният прашец пък изоболства от калий, магнезий, цинк, калций, желязо и фосфор, белтъчни вещества, витамините А, C и B и фолиева киселина.

Обяд – Пуешко със запеканка от картофи с веган кашкавал

Пуешкото месо е източник на протеини и съвсем малко мазнини, като същевременно осигурява  витамини от група В и минерали като желязо, цинк, фосфор и селен.

Картофите са с високо съдържание на въглехидрати от групата на полизахаридите. В тях има целулоза, мазнини, белтъчини, аминокиселини, минерални соли – калий, фосфор, магнезий, натрий и желязо. Картофите са особено богати на витамин С.

Витаминозна фитнес cалата – Микс от зеленолистни с орехи, ягоди и сладко-кисел дресинг

Десерт – Крем брюле

Вечеря – Риба ципура със сос от сирене филаделфия

Ципурата е средиземноморска риба, богата на желязо и омега-3 киселини.  Омега-3 мастни киселини са изключително важни за човешкото тяло. Консумацията на риба поне веднъж седмично осигурява на организма важни витамини и вещества, които са ценни за доброто здравословно състояние.

Сиренето Филаделфия е леко, ефирно, същевременно хранително и полезно. Не е солено и няма накъртващ вкус. Размазва се лесно. Вкусно е на препечена филийска или за направа на сладкиши – стават наистина невероятни.