Оризовото брашно изобилства от минерали и витамини. В него има наситени, мононенаситени и полиненаситени мазнини, захари, фибри, белтъчини и вода. Освен това оризовото брашно е богато на калий, калций, желязо, фосфор, магнезий, цинк, селен, мед, манган. В състава му ще намерите и важни аминокиселини като аланин, аргинин, валин, аспарагинова и глутаминова киселина, лизин, пролин и др. Оризовото брашно е източник и на витамин В1, витамин В2, витамин В3, витамин В4, витамин В5, витамин В5 и витамин Е.
Основната съставка на салцата – доматите – са богати на витамини и минерали. Сред тях е витамин C, който е подсилва имунната система и предпазва от инфекции. Този зеленчук има доказан ефект в борбата с мазнините. Чушките пък помагат при артрит и намалят риска от рака на гърдата.