Закуска – БИО плодово мялко, пълнозърнеси фини овесени ядки, чиа, ягоди, боровинки и райска ябълка + пчелен прашец и агаве
Овесът съдържа почти пълния витамин В комплекс, включително фолиева киселина. Той действа укрепващо на нервната система и подобрява функциите ѝ. Овесените ядки доставят и калий и калций, желязо и фосфор, магнезий и манган, мед, натрий, селен и цинк.
Боровинките съдържат високи нива на витамин С, витамини от групата В, бетакаротин, органични киселини, а съдържанието на манган е най-високо сред горските плодове. Те са и мощен антиоксидант.
Междинно хранене – Смути от синьо грозде + сок от портокал
Обяд – Филе от риба Минтай с картофи на фурна
Риба Минтай е богата на желязо и омега-3 киселини. Омега-3 мастни киселини са изключително важни за човешкото тяло. Консумацията на риба поне веднъж седмично осигурява на организма важни витамини и вещества, които са ценни за доброто здравословно състояние.
Салата – Краставици, айсберг, нар и райска ябълка + дресинг
Нарът е чиста витаминозна бомба с наличието си витамините С, В, Р и А, както и на минералите калий, мед, манган, хром, силиций, магнезий, калций, натрий и желязо. Този плод е най-мощният природен антисептик и антиоксидант, който същевременно предпазва от стареене.
Десерт – Печена тиква с мед и орехи
Тиквата е източник на витамин Е, магнезий, калий, калций, фосфор и натрий. В нея има голямо количество витамин А, С, витамини от група В – В1, В2, В12, както и витамин РР. Един от най-ценните витамини, съдържащи се в тиквата, е витамин К, който практически липсва в останалите плодове и зеленчуци.
Вечеря – Пуешки кюфтета с веган кашкавал от маслини и карфиол на пара
Пуешкото месо е източник на протеини и съвсем малко мазнини, като същевременно осигурява витамини от група В и минерали като желязо, цинк, фосфор и селен.
Карфиолът има богато съдържание на витамини от B групата, фибри,антиоксиданти и фитонутриенти, които защитават организма от рак, както и на холин, който е много важен за паметта.