Протеиново меню с телешко с ананас и ориз басмати с гъби

Детайли и полезна информация за храните в менюто:

Закуска – Протеинови овесени палачинки с орехи и мед

Овесът съдържа почти пълния витамин В комплекс, включително фолиева киселина. Той действа укрепващо на нервната система и подобрява функциите ѝ. Овесеното брашно доставя и калий и калций, желязо и фосфор, магнезий и манган, мед, натрий, селен, цинк и др., като подсигурява с това работата на основните жизнени системи.

Междинно хранене – Смути от круши, ананас и манго

Мангото е отличен източник на фибри, които премахват токсичните и вредни отпадъци от тялото. Едно манго доставя около 20% от необходимия дневен прием на фибри. Друг полезен за храносмилането елемент в него е калий.

Обяд – Телешко с ананас и ориз басмати с гъби

Телешкото е отличен източник на желязо, фосфор, протеини, цинк и витамини от група B, както и на протеина кератин, отговорен за силата на костите, косата и ноктите.

Оризът съдържа силна комбинация от антиоксиданти, антоциани, влакна и витамин Е. Той има в състава си и минерали като магнезий, цинк, фосфор, манган и каротин. Съдържанието на фибри е голямо, като същевременно той е с ниско съдържание на захар от полезните антиоксиданти като лутеин, зеаксантин и бета-каротин.

Салата – Краставици, айсберг, нар и чери домати + дресинг

Съдържанието на витамините A, B и C в краставицата помага за поддържането на здрава и нежна кожа. Зеленчукът е полезен и при кожни проблеми, слънчеви изгаряния, благоприятства и лечението на отоци под очите. Краставицата е богата на силиций и сяра. Затова редовната консумация на зеленчука спомага здравия растеж на косата.

Нарът е чиста витаминозна бомба с наличието си витамините С, В, Р и А, както и на минералите калий, мед, манган, хром, силиций, магнезий, калций, натрий и желязо. Този плод е най-мощният природен антисептик и антиоксидант, който същевременно  предпазва от стареене.

Десерт – Оризово кексче с форми и ядки сусам

Вечеря – Омлет с броколи и моркови

Броколите отдавна са доказали своите хранителни достойнства с богатството си на витамин С, витамин К, бета-каротин, фолиева киселина и витамини от групата В, В1, В2, B3, B6), както и на калций, желязо, магнезий, калий и цинк. Най-ценната съставка в броколите  е сулфорафанът, който предотвратява появата на рак на стомаха.

Морковът е  зеленчук,  богат на бетакаротин, който влияе благотворно върху зрението като цяло и проблемите с очите и витамин А, калций, фосфор и магнезий. Морковите имат страхотни сърдечно-съдови ползи и спомагат за подобряване на цялостната имунна функция.