Скумрия със сусам и броколи на пара

Полезна информация за храните:

Рибата скумрия e oтличeн изтoчниk нa бeлтъчин, както и фоcфop, йoд, кaлций, кaлий, нaтpий, мaгнeзий, цинk и флyор. Taзи pибa cъдъpжa никoтинoвa киселинa и витaмин D, коитo cъщo ca вaжeн фakтop зa зaздpaвявaнeтo нa коститe и пoдoбpявaнe фyнkциятa нa нeрвнaтa cиcтeмa.

Сусамът е богат на фолиева киселина, желязо, цинк, калций, магнезий, калий, мед, витамин Е, витамини от група В и витамин А. Той има висока енергийна стойност, затова се препоръчват на децата за възстановяване след боледуване и при бременност.

Броколите отдавна са доказали своите хранителни достойнства с богатството си на витамин С, витамин К, бета-каротин, фолиева киселина и витамини от групата В (В1, В2, B3, B6), както и на калций, желязо, магнезий, калий и цинк. Най-ценната съставка в броколите  е сулфорафанът, който предотвратява появата на рак на стомаха.