Сьомга с аспержи, картофено пюре и зеленчуци

Полезна информация за храните:

Сьомгата е една от най-богатите на омега-3 мастни киселини риби Тя съдържа и витамин Д и селен, които също са за здравето. Тази риба е прекрасен източник на белтъчини, които ни доставят амино киселини. Редовната й консумация предотвратява сърдечно-съдови, ревматични и мозъчни заболявания.

Аспержите имат много полезни хранителни вещества като фолиева киселина, калий, фибри, витамин В6, витамин А, витамин С и витамин В1, известен още като тиамин. Освен това те са известни със своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Картофите са с високо съдържание на въглехидрати от групата на полизахаридите. В тях има целулоза, мазнини, белтъчини, аминокиселини, минерални соли – калий, фосфор, магнезий, натрий и желязо. Картофите са особено богати на витамин С.