Филе от сьомга с ечемик и гриловани тиквички

Полезна информация за храните:

Сьомгата е една от най-богатите на омега-3 мастни киселини риби Тя съдържа и витамин Д и селен, които също са за здравето. Тази риба е прекрасен източник на белтъчини, които ни доставят амино киселини. Редовната й консумация предотвратява сърдечно-съдови, ревматични и мозъчни заболявания.

Ечемикът съдържа и една от най-полезните аминокиселини – лизин, който се грижи за здравия вид на косата и кожата ви. Освен това действа антивирусно и антимикробно.

Тиквичките са вкусен и диетичен зеленчук, богат на минерални соли и полезни елементи. Те съдържат калий и фосфор, калций, магнезий, манган, желязо, мед, сяра и хлор, а също така и микроелементите молибден, титан, литий и цинк.