Телешки кюфтенца на шишчета, гриловани тиквичи и броколи с моркови на пара

Полезна информация за храните:

Телешкото е отличен източник на желязо, фосфор, протеини, цинк и витамини от група B, както и на протеина кератин, отговорен за силата на костите, косата и ноктите. Зеленият фасул от своя страна е богат на витамин А и много от полезните антиоксиданти като лутеин, зеаксантин и бета-каротин.

Тиквичките са вкусен и диетичен зеленчук, богат на минерални соли и полезни елементи. Те съдържат калий и фосфор, калций, магнезий, манган, желязо, мед, сяра и хлор, а също така и микроелементите молибден, титан, литий и цинк.

Броколите отдавна са доказали своите хранителни достойнства с богатството си на витамин С, витамин К, бета-каротин, фолиева киселина и витамини от групата В, В1, В2, B3, B6), както и на калций, желязо, магнезий, калий и цинк. Най-ценната съставка в броколите  е сулфорафанът, който предотвратява появата на рак на стомаха.