Киноата се отличава и с много по-голямо съдържание на калций, фолиева киселина, витамин В2, фосфор, мед, манган и магнезий. Богатството от фитонутриенти в киноата осигуряват различни антиоксиданти. Особено голямо е количеството на флавоноидите кверцетин и кемпферол.
Ементалът е традиционно швейцарско сирене с изключително разнообразен състав. Богат е на калий и натрий, белтъчини и мазнини, вода, витамин А, Е, В6, В12 и К. В състава му влизат още калций и желязо, фосфор, магнезий, тиамин, бета каротин, холин, мед и селен.
Мангото е отличен източник на фибри, които премахват токсичните и вредни отпадъци от тялото. Едно манго доставя около 20% от необходимия дневен прием на фибри. Друг полезен за храносмилането елемент в него е калий.