Закуска – Био кокосово мляко, фитнес корнфлейкс чиа и свежи плодове с годжи бери и агаве
Koĸocoвoтo мляко ce cъcтoи oт нacитeни мaстни киселини ĸaтo мoнoнeнacитeнитe мacтни ĸиceлини и пoлинeнacитeнитe. То съдържа и така полезните за организма лaypинoвaтa ĸиceлинa, линoлeнoвa ĸиceлинa и oлeинoвa ĸиceлинa. То съдъpжa и Bитaмин E, Bитaмин K и жeлязo.
Агаве се състои главно от глюкоза и фруктоза. В него има голямо количество витамини А, В, К, D и С, както и кумарини, алкалоиди, естрогеноподобни изофлавоноиди.
Междинно хранене – Кокосова вода
Обяд – Ориз басмати със скариди
Оризът съдържа силна комбинация от антиоксиданти, антоциани, влакна и витамин Е. Той има в състава си и минерали като магнезий, цинк, фосфор, манган и каротин. Съдържанието на фибри е голямо, като същевременно той е с ниско съдържание на захар от полезните антиоксиданти като лутеин, зеаксантин и бета-каротин.
Скаридите пък се смятат за едни от най-нискокалоричните източници на здравословни протеини.
Салата – Домати, краставици,царевица, бейби спанак и зелен микс със сладко кисел дресинг
Листата на спанака са богати на белтъчини, въглехидрати, витамините А, В1, В2, В6, РР, С и К. 200гр пресен спанак покриват дневната нужда от витамин С. Той изобилства и от фолиева киселина, натрий, калий, магнезий, желязо, фосфор, калций, йод, манган и мед.
Десерт – Крем брюле с био шоколад
Следобедна закуска – Доматена киноа с пуешко шишче
Вечеря – Дива океанска сьомга с оризови спагетини и микс от зеленчци
Сьомгата е една от най-богатите на омега-3 мастни киселини риби Тя съдържа и витамин Д и селен, които също са за здравето. Тази риба е прекрасен източник на белтъчини, които ни доставят амино киселини. Редовната й консумация предотвратява сърдечно-съдови, ревматични и мозъчни заболявания.
Оризовите спагетите съдържат въглехидрати, като съдържа предимно скорбяла, сложен въглехидрат, който е по-здравословен от обикновената захар. Те са дори по-полезни за здравето от картофите, белия ориз и белия хляб.