
Закуска – Био корнфлейкс с шоколадово оризово мляко, чиа, малини и манго
Оризовото мляко е изключително полезно, тъй като има високо съдържание на манган и селен, които са мощни антиоксиданти и по този начин служат за предпазване от инфекции и рак.
Мангото е отличен източник на фибри, които премахват токсичните и вредни отпадъци от тялото. Едно манго доставя около 20% от необходимия дневен прием на фибри. Друг полезен за храносмилането елемент в него е калий.
Междинно хранене – Смути здраве от Бейби спанак, ананас и манго
Смутито от спанак е богато на белтъчини, въглехидрати, витамините А, В1, В2, В6, РР, С и К. 200гр пресен спанак покриват дневната нужда от витамин С. То изобилства и от фолиева киселина, натрий, калий, магнезий, желязо, фосфор, калций, йод, манган и мед.
Обяд – Пилешки роладини на фурна с веган кашкавал и кисели краставички с грахово пюре
Пилешкото месо съдържа хранителни вещества като фосфор, калций и селен. Така обичаното от много хора месо е богато и на хранителни вещества, които намаляват нивата на стреса – триптофан и витамин B5. И двете имат успокояващ ефект и правят пилешкото ястие чудесен избор за борба със стреса и напрежението.
Зеленият грах е отговорен за здравината на костите. Той е източник на витамин К, А, В и С. Освен витамините, той е много богат на фибри, нискокалоричен, без почти никакви мазнини. Източник е и на растителни протеини и антиоксиданти, полезни за кожата.
Салата – Цвекло, моркови, зелена ябълка, магданоз, сусам и био балсамов оцет със зехтин екстра върджин
В червеното цвекло се съдържат неголеми количества витамин С, каротин, витамини В1, В2 и В12. Благодарение на наличието на калиеви соли, сяра, фосфор и магнезий се ускоряват процесите на обмяна на веществата в организма.
Морковът е богат на бетакаротин, който влияе благотворно върху зрението като цяло и проблемите с очите и витамин А, калций, фосфор и магнезий. Той има страхотни сърдечно-съдови ползи и спомагат за подобряване на цялостната имунна функция.
Десерт – Лятна плодова салата, ананас, манго и пъпеш
Ананасите съдържат изключително високо количество витамин С и манган. Те са и добър източника на важни за организма фибри, както и на ензимът бромелаин.
Мангото е отличен източник на фибри, които премахват токсичните и вредни отпадъци от тялото. Едно манго доставя около 20% от необходимия дневен прием на фибри. Друг полезен за храносмилането елемент в него е калий.
Вечеря – Сьомга на фурна със сусам и карфиол с портокалов сос
Сьомгата е една от най-богатите на омега-3 мастни киселини риби Тя съдържа и витамин Д и селен, които също са за здравето. Тази риба е прекрасен източник на белтъчини, които ни доставят амино киселини. Редовната й консумация предотвратява сърдечно-съдови, ревматични и мозъчни заболявания.
Карфиолът има богато съдържание на витамини от B групата, фибри,антиоксиданти и фитонутриенти, които защитават организма от рак, както и на холин, който е много важен за паметта.