
Закуска:
Протеинови палачинки с рошково и овесено брашно, БИО сладко от ягоди и манго
В рошковото брашно има изобилие от калций, витамин B1, витамин A, витамин B, магнезий, калий и микроелементи желязо, мед, никел, манган и хром.
Мангото е отличен източник на фибри, които премахват токсичните и вредни отпадъци от тялото. Едно манго доставя около 20% от необходимия дневен прием на фибри. Друг полезен за храносмилането елемент в него е калий.
Междинно хранене:
Смути от кокосова вода, мента, лимон и джинджифил
Джинджифилът е добър източник на витамин C, магнезий, калий, мед и манган. Също така е и чревен спазмолитик, отпуска и успокоява чревният тракт, ефективен е и за предотвратяване на гадене.
Обяд:
Телешко с червен ориз
Червеният ориз е наситен с витамини, особено от група В, РР, аневрином, пиридоксином и никотиновата киселина. В него има голямо количество растителни фибри, което помага да възобнови пълната работа на храносмилателната система и нормализиране на чревната микрофлора, установяване на перисталтиката.
Салата:
Краставици, ягоди, айсберг, бейби спанак, круша, авокадо, орехи и сладко кисел дресинг.
Следобедна закуска:
Риба тон с варени картофи.
Риба тон са изключително полезна храна, богата на витамините В3 и В6. Освен това се съдържа и изключително редкият витамин В12. В нея се откриват много минерали – фосфор, магнезий и желязо. Те са необходими за правилното функциониране на всички функции на тялото и организма.
Картофите са с високо съдържание на въглехидрати от групата на полизахаридите. В тях има целулоза, мазнини, белтъчини, аминокиселини, минерални соли – калий, фосфор, магнезий, натрий и желязо. Картофите са особено богати на витамин С.
Десерт:
БИО кисело мляко, БИО сладко от ягоди, манго, чия,портокал и мента.
Вечеря:
Телешко с грахово пюре
Тази рецепта е част от нашата молекулярна кухня. Хранителните качества на телешкото месо са всепризнати. То е отличен източник на желязо, фосфор, протеини, цинк и витамини от група B, както и на протеина кератин, отговорен за силата на костите, косата и ноктите.
Зеленият грах е отговорен за здравината на костите. Той е източник на витамин К, А, В и С. Освен витамините, той е много богат на фибри, нискокалоричен, без почти никакви мазнини. Източник е и на растителни протеини и антиоксиданти, полезни за кожата.