високопротеиново меню с телешко, червен ориз, риба тон, варени картофи, грахово пюре, кълнове от броколи

Повече информация за продуктите в менюто:

Закуска:

Протеинови палачинки с рошково и овесено брашно, БИО сладко от ягоди и манго

В рошковото брашно има изобилие от калций, витамин B1, витамин A, витамин B, магнезий, калий и микроелементи желязо, мед, никел, манган и хром.

Мангото е отличен източник на фибри, които премахват токсичните и вредни отпадъци от тялото. Едно манго доставя около 20% от необходимия дневен прием на фибри. Друг полезен за храносмилането елемент в него е калий.

Междинно хранене:

Смути от кокосова вода, мента, лимон и джинджифил

Джинджифилът е добър източник на витамин C, магнезий, калий, мед и  манган. Също така е и чревен спазмолитик, отпуска и успокоява чревният тракт, ефективен е и за предотвратяване на гадене.

Обяд:

Телешко с червен ориз

Червеният ориз е наситен с витамини, особено от група В, РР, аневрином, пиридоксином и никотиновата киселина. В него има голямо количество растителни фибри, което помага да възобнови пълната работа на храносмилателната система и нормализиране на чревната микрофлора, установяване на перисталтиката.

Салата:

Краставици, ягоди, айсберг, бейби спанак, круша, авокадо, орехи и сладко кисел дресинг.

Следобедна закуска:

Риба тон с варени картофи.

Риба тон са изключително полезна храна, богата на витамините В3 и В6. Освен това се съдържа и изключително редкият витамин В12. В нея се откриват много минерали – фосфор, магнезий и желязо. Те са необходими за правилното функциониране на всички функции на тялото и организма.

Картофите са с високо съдържание на въглехидрати от групата на полизахаридите. В тях има целулоза, мазнини, белтъчини, аминокиселини, минерални соли – калий, фосфор, магнезий, натрий и желязо. Картофите са особено богати на витамин С.

Десерт:

БИО кисело мляко, БИО сладко от ягоди, манго, чия,портокал и мента.

Вечеря:

Телешко с грахово пюре

Тази рецепта е част от нашата молекулярна  кухня. Хранителните качества на телешкото месо са всепризнати. То е отличен източник на желязо, фосфор, протеини, цинк и витамини от група B, както и на протеина кератин, отговорен за силата на костите, косата и ноктите.

Зеленият грах е отговорен за  здравината на костите. Той е източник на витамин К, А, В и С. Освен витамините, той  е много богат на фибри, нискокалоричен, без почти никакви мазнини. Източник е и на растителни протеини и антиоксиданти, полезни за кожата.