Закуска от овесени трици с БИО бадемово мляко, чиа и свежи плодове

Полезна информация за храните:

Повече за овесените трици:

Овесените трици са интересен съюзник в съвременното хранене. Ако искате да отслабнете, като използвате свойствата им, може да опитате.

Винаги пълнозърнестите зърнени храни са по-богати на свойства от останалите. Може да ви достави много фибри и още други ползи за отслабването.

дамски ръце държат овесени ядки

Те са доказана супер храна със своето изобилие от  витамините А, В, Е и много микроелементи – магнезий, мед, калий, калций и цинк. Освен това, изпълвайки стомаха, създават чувство за ситост и бързо премахват глада. Добавяни към храната, те защитават лигавицата на дебелото черво от канцерогени.

Бадемово мляко:

Бадемовото мляко е богато на витамини, калций, съдържа само 60-90 калории в 200 мл. Пълно е с витамин Е, мощен антиоксидант, който има роля за предотвратяване на преждевременното стареене. Освен това съдържа и витамин D, калций, магнезий, селен.

бадемово мляко

Семена от чиа:

Семената от чиа са пълни с витамини, минерали, антиоксиданти, омега-3 мастни киселини, фибри и протеини. Освен че са богат източник на полезни хранителни вещества, балансиращи  кръвната захар и понижаващи холестерола.

дървена лъжица и семена от чия