Закуска – Нискомаслено кисело мляко корнфлейкс, чиа, амаранд, ягоди, малини, пчелен прашец и канела
Семената от чиа са пълни с витамини, минерали, антиоксиданти, омега-3 мастни киселини, фибри и протеини. Освен че са богат източник на полезни хранителни вещества, балансиращи кръвната захар и понижаващи холестерола.
Обяд – Оризови нудели с телешки кюфтета
Оризът съдържа силна комбинация от антиоксиданти, антоциани, влакна и витамин Е. Той има в състава си и минерали като магнезий, цинк, фосфор, манган и каротин. Съдържанието на фибри е голямо, като същевременно той е с ниско съдържание на захар от полезните антиоксиданти като лутеин, зеаксантин и бета-каротин.
Следобедна закуска – сурови бадеми
Салата – Краставици, авокадо, райска ябълка, кълнове от броколи и дресинг
Авокадото е антиоксидант, който е отлично лекарство за репродуктивни проблеми и геникологични заболявания с наличието си на каротеноиди, омега-6 мастни киселини и олеинова киселина. Авокадото спомага за по-ниско ниво на “лошия” холестерол.
Райската ябълка е богата на витамините А, С, Р, Е и от групата В, минералите калий, магнезий, йод, калций, фосфор, мед и манган. Съдържа много захари, най-вече глюкоза и фруктоза, органични киселини, багрила и пектинови вещества. Тя е с висока хранителна стойност.
Десерт – Био шоколадов десерт с амаранд, филиран бадем и ягоди
Aмapaнтът e eдин oт нaй-дoбpитe изтoчници нa бeлтъчини. Ceмeнaтa нa тoвa pacтeниe ca oтличeн изтoчник нa eнepгия и e ycтaнoвeнo, чe мoгaт дa пpeдoтвpaтят peдицa xpoнични зaбoлявaния кaтo диaбeт, cъpдeчни зaбoлявaния, paк и инcyлт.
Вечеря – Лаврак с варени картофи и броколи
Броколите отдавна са доказали своите хранителни достойнства с богатството си на витамин С, витамин К, бета-каротин, фолиева киселина и витамини от групата В, В1, В2, B3, B6), както и на калций, желязо, магнезий, калий и цинк. Най-ценната съставка в броколите е сулфорафанът, който предотвратява появата на рак на стомаха.
Breakfast – Low-fat yoghurt, cornflakes, chia, amaranthus, strawberries, raspberries, bee pollen and cinnamon
Seeds of chia are full of vitamins, minerals, antioxidants, omega-3 fatty acids, fibre and protein. They have beneficial nutrients, balancing blood sugar and lowering cholesterol.
Lunch – Rice noodles with meatballs of beef
Rice contains a strong combination of antioxidants, anthocyanins, fibres and vitamin E. It also contains minerals such as magnesium, zinc, phosphorus, manganese and carotene. It contains fibre, low sugar and antioxidants such as lutein, zeaxanthin and beta-carotene.
Afternoon breakfast – raw almonds
Salad – Cucumbers, avocado, paradise apple, broccoli sprouts and dressing
Avocado is an antioxidant that is an excellent drug for reproductive problems and genomic diseases with its presence of carotenoids, omega-6 fatty acids and oleic acid. Avocado helps lower levels of “bad” cholesterol.
Paradise apple is rich in vitamins A, C, P, E and Group B, minerals potassium, magnesium, iodine, calcium, phosphorus, copper and manganese. It contains many sugars, especially glucose and fructose, organic acids, dyes and pectin substances. It has a high nutritional value.
Dessert – Organic chocolate dessert with amaranth, almond and strawberry
Amaranthus is a good source of proteins. Seeds of amaranthus as a unique source of energy and they can protect against many chronic diseases.
Dinner – Sea Bass with boiled potatoes and broccoli
The sea bass is extremely useful and valuable for health food. It contains the indispensable omega-3 fatty acids that protect against a number of serious diseases and have a number of health benefits.
Broccoli has long proven its vitality in vitamin C, vitamin K, beta-carotene, folic acid and B, B1, B2, B3, B6 as well as calcium, iron, magnesium, potassium and zinc. The most valuable ingredient in broccoli is sulforaphane, which prevents the appearance of stomach cancer.