вегатарианско меню с риба от Fit Panther

Детайли и полезна информация за храните в менюто:

Details and Useful Information about Food:

Закуска – Сандвич от пълнозърнест хляб с малц, маскарпоне био салца и сирене ементал

Ементалът е традиционно швейцарско сирене с изключително разнообразен състав. Богат е на калий и натрий, белтъчини и мазнини, вода, витамин А, Е, В6, В12 и К. В състава му влизат още калций и желязо, фосфор, магнезий, тиамин, бета каротин, холин, мед и селен.

Междинно хранене – Смути от киви и ягоди

Кивито е един от най-полезните тропически плодове, като дно киви на ден покрива дневната потребност от витамин С, който укрепва имунната система, кръвоносните съдове, повишава съпротивителните сили на организма към всички видове инфекции и помага в борбата със стреса.

Обяд – Шарена киноа със зеленчуци на пара и 1 яйце

Киноата се отличава и с много по-голямо съдържание на калций, фолиева киселина, витамин В2, фосфор, мед, манган и магнезий. Богатството от фитонутриенти в киноата осигуряват различни антиоксиданти. Особено голямо е количеството на флавоноидите кверцетин и кемпферол.

Салата – Айсберг, авокадо, нар и райска ябълка

Авокадото е антиоксидант, който е отлично лекарство за репродуктивни проблеми и геникологични заболявания с наличието си на каротеноиди, омега-6 мастни киселини и олеинова киселина. Авокадото спомага за по-ниско ниво на “лошия” холестерол.

Нарът е чиста витаминозна бомба с наличието си витамините С, В, Р и А, както и на минералите калий, мед, манган, хром, силиций, магнезий, калций, натрий и желязо. Този плод е най-мощният природен антисептик и антиоксидант, който същевременно предпазва от стареене.

Десерт – Плодова салата с белтъчен крем и агаве
Следобедна закуска – Желирана чиа в цвеклов сок с кокосови стърготини

Чиата е пълна с витамини, минерали, антиоксиданти, омега-3 мастни киселини, фибри и протеини. Освен че е богат източник на полезни хранителни вещества, тя балансира кръвната захар и понижаващи холестерола.

Вечеря – Сьомга с карфиол на пара

Сьомгата е една от най-богатите на омега-3 мастни киселини риби Тя съдържа и витамин Д и селен, които също са за здравето. Тази риба е прекрасен източник на белтъчини, които ни доставят амино киселини. Редовната й консумация предотвратява сърдечно-съдови, ревматични и мозъчни заболявания.

Карфиолът има богато съдържание на витамини от B групата, фибри,антиоксиданти и фитонутриенти, които защитават организма от рак, както и на холин, който е много важен за паметта.

Breakfast – Sandwich on whole grain bread with malt, bio mascarpone sauce and cheese Emmental

The Emmental is a traditional Swiss cheese with extremely varied composition. It is rich in potassium and sodium, proteins and fats, water, vitamin A, E, B6, B12 and K. It also contains calcium and iron, phosphorus, magnesium, thiamine, beta carotene, choline, copper and selenium.

Interstitial nutrition – Smoothie with kiwi and strawberries

Kiwi is one of the most beneficial tropical fruits, as kiwi a day covers the daily vitamin C needs, which strengthens the immune system, blood vessels, increase the body’s resistance to all kinds of infections, and helps fight stress.

Lunch – Colorful quinoa with steamed vegetables and one egg

Quinoa is distinguished by a much higher content of calcium, folic acid, vitamin B2, phosphorus, copper, manganese and magnesium. The wealth of phytonutrients in movies provide different antioxidants.

Salad – “Iceberg” – avocado, pomegranate and paradise apple

Avocado is an antioxidant that is an excellent drug for reproductive problems and genomic diseases with its presence of carotenoids, omega-6 fatty acids and oleic acid.

The pomegranate is a pure vitamin bomb with the vitamins C, B, P and A, as well as the minerals potassium, copper, manganese, chromium, silicon, magnesium, calcium, sodium and iron. This fruit is the most powerful natural antiseptic and antioxidant that at the same time prevents ageing.

Dessert – Fruit salad with protein cream and agave
Afternoon Breakfast – Jelly chia in beet juice with coconut chips.

Chia is full of vitamins, minerals, antioxidants, omega-3 fatty acids, fibre and protein. It is a source of beneficial nutrients because it balances blood sugar and lowers cholesterol.

Dinner – Salmon with cauliflower

Salmon is one of the richest in omega-3 fatty fish. It also contains vitamin D and selenium, which are also good for health. This fish is a wonderful source of protein that supplies us with amino acids. Its regular consumption prevents cardiovascular, rheumatic and brain diseases.

Cauliflower is rich in vitamins of B group, fibre, antioxidants, phytonutrients that protect the body from cancer, and choline, which is very important for memory.