Африкански сом с печен карфиол, аспержи и микс от зеленчуци

Полезна информация за храните:

Месото на африканския сом е богато на протеини и незаменими мастни киселини омега-3, калций, аминокиселини и витамини. Африканският сом е риба, която е изключително полезна заради балансираното съдържание на протеини, мазнини и аминокиселини, съдържа витамини А, С и Д, и има под 100 калории за 100 грама.

Карфиолът има богато съдържание на витамини от B групата, фибри,антиоксиданти и фитонутриенти, които защитават организма от рак, както и на холин, който е много важен за паметта.

Аспержите пък имат много полезни хранителни вещества като фолиева киселина, калий, фибри, витамин В6, витамин А, витамин С и витамин В1, известен още като тиамин. Освен това те са известни със своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.