![диетични палачинки от оризово и рошково брашно](https://fitpanther.bg/wp-content/uploads/2019/05/dietichni-palachinki.jpg)
Повече за рожков:
Рошков е средиземноморско дърво. Неговите плодове след изсушаване се смилат и се получава рошково брашно с вкус и аромат на какао. Рошков е богат на фибри, монозахари, калций, калий и фосфор. Египтяните са го използвали за подслаждане на храни и напитки. В рошковото брашно пък има изобилие от калций, витамин B1, витамин A, витамин B, магнезий, калий и микроелементи желязо, мед, никел, манган и хром.
![семена и брашно от рожков на бял фон с дървена лъжица](https://fitpanther.bg/wp-content/uploads/2019/05/carob-flour.jpg)
Оризово брашно:
Оризовото брашно е една от най-полезните хранителни съставки. В него има наситени, мононенаситени и полиненаситени мазнини, захари, фибри, белтъчини и вода. То е богато на калий, калций, желязо, фосфор, магнезий, цинк, селен, мед, манган, като и витамин В1, витамин В2, витамин В3, витамин В4, витамин В5, витамин В5 и витамин Е.
![ръка държи в шепата си оризови зърна](https://fitpanther.bg/wp-content/uploads/2019/05/orizovi-semena.jpg)