закуски от пълнозърнести овесени ядки, био кисело мляко, чия, агаве, натрошен бадем, физалис, амарант и свежи плодове

Полезна информация за храните:

Повече за овеса:

Овесът съдържа почти пълния витамин В комплекс, включително фолиева киселина. Той действа укрепващо на нервната система и подобрява функциите ѝ. Овесените ядки доставят и калий и калций, желязо и фосфор, магнезий и манган, мед, натрий, селен и цинк.

дамски ръце държат овесени ядки

Семена от чиа:

Семената от чиа са пълни с витамини, минерали, антиоксиданти, омега-3 мастни киселини, фибри и протеини. Освен че са богат източник на полезни хранителни вещества, балансиращи  кръвната захар и понижаващи холестерола.

дървена лъжица и семена от чия

Бадемите:

Бадемите пък са богати на калий и магнезий, които имат изключително добър ефект върху здравината и еластичността на артериите и вените. Освен това те са с високо съдържание на желязо, който помага за снабдяването с кислород на всички клетки в организма.

бадеми в бяла купичка близък план