
Закуска – Фини овесени ядки с кисело мляко, чия, райска ябълка, натрошен филиран бадем, грозде и пчелен прашец
Mлeчнoкиceлитe xpaни и нaй-вeчe киceлoто млякo са много полезни, тъй като лaктo– и бифидoбakтepии, koитo пoдkиcлявaт мляkoтo в пpoцeca нa жизнeнaтa cи дeйнocт, paзгpaждaт cъдъpжaщитe ce в млякoтo бeлтъци. Bъв фepмeнтиpaлoтo мляko лaктoзaтa ce paзгpaждa дo гoлямa cтeпeн oт бaктepиитe. Съдъpжaщитe ce в млeчнoкиceлитe нaпитки xpaнитeлни вeщecтвa пoдoбpявaт фyнкциятa нa xpaнocмилaтeлнитe жлeзи, кoeтo знaчитeлнo oблekчaвa ycвoявaнeтo им oт opгaнизмa.
Райската ябълка е богата на витамините А, С, Р, Е и от групата В, минералите калий, магнезий, йод, калций, фосфор, мед и манган. Съдържа много захари, най-вече глюкоза и фруктоза, органични киселини, багрила и пектинови вещества. Тя е с висока хранителна стойност.
Междинно хранене – Смути здраве – Ананас, манго, киви и бейби спанак
Кивито е един от най-полезните тропически плодове, като дно киви на ден покрива дневната потребност от витамин С, който укрепва имунната система, кръвоносните съдове, повишава съпротивителните сили на организма към всички видове инфекции и помага в борбата със стреса.
Ананасът има голямо количество витамини – С, А, Е, РР, бета-каротин и витамини от групата В, както и микроелементи – йод, калий, калций, магнезий, мед, желязо, фосфор и цинк.
Обяд – Телешко със сладък картоф и киноа със зеленчуци.
Сладкият картоф е безценен зеленчук, богат на Витамин В6, С и Д, както и магнезий, калий и желязо, които подпомага дейността на панкреаса, като стабилизира и нивата на кръвната захар. Сладките картофи са сложни въглехидрати, което означава, че задействат отделянето на хормона серотонин в мозъка.
Салата – Краставици, домати, айсберг, кълнове от броколи и сладко кисел дресинг
Десерт – Шоколадов бейлис мус с ягоди, киви и пукана чия
Ягодите предлагат дневната стойност витамин С, както и манган, фолиева киселина и калий. С ниско съдържание на калории и мазнини, ягодите са богат източник на антоцианини, елагитанини, флавоноли, терпеноиди, както и фенолни и елагови киселини, всички фитонутриенти, които заедно действат силно противовъзпалително.
Вечеря – Риба сьомга със зелен фасул и БИО доматена салца
Сьомгата е една от най-богатите на омега-3 мастни киселини риби Тя съдържа и витамин Д и селен, които също са за здравето. Тази риба е прекрасен източник на белтъчини, които ни доставят амино киселини. Редовната й консумация предотвратява сърдечно-съдови, ревматични и мозъчни заболявания.
Зеленият фасул от своя страна е богат на витамин А и много от полезните антиоксиданти като лутеин, зеаксантин и бета-каротин.