Тази рецепта е част от нашата молекулярна кухня. Хранителните качества на телешкото месо са всепризнати. То е отличен източник на желязо, фосфор, протеини, цинк и витамини от група B, както и на протеина кератин, отговорен за силата на костите, косата и ноктите.
Зеленият грах е отговорен за здравината на костите. Той е източник на витамин К, А, В и С. Освен витамините, той е много богат на фибри, нискокалоричен, без почти никакви мазнини. Източник е и на растителни протеини и антиоксиданти, полезни за кожата.
Морковът е зеленчук, богат на бетакаротин, който влияе благотворно върху зрението като цяло и проблемите с очите и витамин А, калций, фосфор и магнезий. Морковите имат страхотни сърдечно-съдови ползи и спомагат за подобряване на цялостната имунна функция.