Skip to main content
0

Може би сте си задавали въпроса – има ли някакъв полезен продукт, който може да се комбинира със здравословното хранене и физическата активност? Отговорът е “ДА”!

Това е отварата от билката Бабини зъби, която има доказани невероятни лечебни свойства. Кухнята на Fit Panther предлага в своето меню този продукт под формата на ароматен здравословен натурален Чай Трибулус.

Какво представлява Трибулус и чаят Бабини зъби

В основата на чая е билката Бабини зъби, известна във фармацията като Трибулус Терестрис, а сред активно спортуващите позната като „натурален допинг от природата“. Основните й активни съставки са т.н. сапонини, алкалоиди, флавоноиди, гликозоди, белтъчини, витамин С и рутин, за които е медицински доказано, че повлияват нивото на хормоните в организма. Това става на принципа на свързването с индивидуалния тип метаболизъм на всеки човек, балансирайки различните хормони. Особена полза има при мъжете, тъй като повлиява производството на мъжките такива.

трибулус - билката Бабини зъби

Какво е действието на чаят от Трибулус

Чаят от Tрибулус има богата традиция в китайската, средиземноморската и балканската медицина. Билката активно въздейства върху нивата на хормоните в организма, като същевременно повишава жизнеността, физическата издържливост и укрепва имунитета. Чаят Бабини зъби освен като терапевтично средство за много болести, може да се използва и като всекидневна тонизираща напитка.

Ползите му при мъжете и жените са различни, но еднакви ефикасни. Той е мощен имуномодулатор, който води да бърз метаболизъм, повишен тонус и обща кондиция, горене на мазнините, естествено “отводняване” на тялото и пречистване на кръвта.

здравословен чай Бабини зъби от кухнята на Fit Panther

При мъжете: Покачва по естествен път нивото на тестостерон в организма, води до покачване на мускулната маса, повишаване на физическата издържливост, както и изграждането на телесен релеф.

При жените: Регулира женския полов хормон – естроген, задържането на течности и стимулира метаболитните процеси в женското тяло, които с възрастта се забавят.

Тайната комбинация на Чай Бабини зъби от Fit Panther

Нашият чай от Трибулус се приготвя по уникална рецепта на куня Fit Panther, в основата на която е съчетаването на различни съотношения от билките Бабини зъби, Мента, Годжи бери и Чия. Всяко едно от тези растения има своите неповторими ползи за човешкото здраве.

  • Бабини зъби тази билка има силно изразени диуретнични, антибактериални, болкоуспокояващи, противовъзпалителни, хепаропротективни, антидиабетични и имунорегулиращи свойства.
  • Мента листата й са богати на антиоксиданти, фитонутриенти, витамин А, витамин С и В-комплекс, както и фосфор и калций.
  • Годжи бери билката има натурален терапевтичен ефект върху човешкото тяло. Плодовете й подхранват тялото, като поддържат способността на организма за самоизцеление, осигурявайки му множество хранителни вещества.
  • Чия семената й  са богати на Омега-3 мастни киселини, антиоксиданти, минерали и фибри, които организмът ни не произвежда, а си набавя чрез храната.

Как да приемаме чая от Трибулус на Fit Panther

Чаят Бабин зъби на Fit Panther е отлична добавка към всяко едно от нашите здравословни менюта. Неговият неутрален вкус е прекрасна комбинация към всеки тип ястия независимо дали е добавка към закуска, обяд или вечеря.

Препоръчителният прием е около 750 мл. дневно. Може да бъде приеман по 250 грама три пъти на ден. Чаят може да се пие, както преди хранене, така и непосредствено след това.

Всяка една от съставките на нашия чай се извлича по естествен път и затова действието му е истински ефикасно.

Какви са конкретните ползи за организма

  • Намалява възпалението: Билката Трибулус има антибактериални и противовъзпалителни свойства.
  • Подпомага храносмилането: Чаят Бабини зъби облекчава различни храносмилателни проблеми, като нормализира, по естествен начин, чревната микробиота. Подпомага и регенерацията на черния дроб и нормализира нивата на холестерола.
  • Седативни ефекти: Отварата от Бабини зъби намалява проблемите със съня и облекчава нервното напрежение и тревожността.
  • Подобрява кръвообращението: Доказано подобрява кръвообращението в крайниците и функцията на периферната нервна система и балансира кръвното налягане.
  • Повлиява изграждането на мускули и изгаряне на мазнини: Този чай е много подходящ при активно спортуващи. Благодарение на приема му в тялото се засилват естествените процеси, които водят до повишаване на мускулите.

Чаят Бабини зъби, освен като продукт с лечебни свойства, е и отлична тонизираща напитка за активно спортуващите. Направете го част от своето всекидневно меню, и резултатите за вашето здраве няма да закъснеят. Натуралният чай винаги е добро решение – както за всеки ден, така и за всеки сезон.

Опитай нашия Чай Бабини зъби

Ако сте харесали статията ще сме Ви благодарни да я споделите,
за да може да бъде полезна на повече хора:
Close Menu