Skip to main content
0

Приготвянето и приемът на “структурирана вода ” е една от иновативните и алтернативни медицински и здравословни практики, която има изключително ползотворно действие върху нашия организъм. В основата на тази практика стои разбирането, че принципно водата има хаотична структура, но тя може да бъде “подредена” така, че да влияе като своеобразно лекарство. Молекулите на водата могат да бъдат подредени в по-организирана структура, която прави водата по-биологично активна.

Ние, от кухня Fit Panther, винаги сме се стремели да отговорим на съвременните течения в здравословното хранене. Затова замразената структурирана вода вече е част от нашите продукти.

Какво представлява “структурираната замразена вода” и как се получава

Структурирането на водата е механичен процес, подчинен на различни методи с помощта на определени честоти и информационни технологии. Кухнята на Fit Panther структурира водата чрез замразяване. Именно при този процес, при който течността се охлажда до под 0 градуса по Целзий (°C), молекулите на водата започват да се движат по-бавно и да се подреждат в по-стабилни структури. Това на езика на психологията означава, че ние внасяме и своеобразен вътрешен ред в тялото си, като я консумираме.

В алтернативната медицина „структурирана вода“ е свързана с идеята, че водата може да придобие определена структура или организация, която се счита за по-благоприятна за нашето здраве. Процесът на замръзване създава устойчива тримерна мрежа от водни молекули, образувайки структурирана решетка, известна като лед. В тази решетка молекулите на водата образуват правилни шестоъгълни или тетраедри, което придава на леда характерната му кристална структура.

Естественият процес на замразяване структурира водата, като подрежда молекулите й по определен начин и я „зарежда“ с положителна енергия.

кристална решетка на структурирана замразена вода

Ползи от приема на замразена вода

Важно е да уточним, че тук не става въпрос да се пие вода в твърдо състояние. Тя се структурира по определен начин, след което се подлага на замразяване и се консумира, когато се върне в течното си състояние. Това не нарушава нейното първоначално “програмиране” и тя продължава да има лечебни и общоукрепващи свойства.

Изследванията върху структурираната вода показват, че тя може да подобри хидратацията на тялото, да улесни бързото проникване в клетките, да подобри енергийния потенциал и да има положителен ефект върху здравето ни.

Смята се също, че структурираната замразена вода може по-лесно да прониква в клетките и по този начин да подобри хидратацията и метаболизма и да повиши енергийната функция на тялото.

пиене на замразена вода

Замразената вода често е използвана за охлаждане, консервиране на храна и напитки. В хранителния контекст, замразената вода често се използва в ледени кубчета или различни форми за охлаждане на напитки.

Какви са начините за структуриране на водата

Най-естественият и природен начин водата да бъде структурирана е нейното цялостно замразяване. Същият процес, обаче, може да се осъществи и с помощта на различни механични уреди.

  1. Чрез магнитни устройва, които структурират водата под влияние на магнитни полета.
  2. Чрез процеса на йонизация също се постига този ефект, като се нормализира нейният йонен баланс.
  3. Чрез “вихрене” – най-често това става чрез създаването на естествени или изкуствени вихри във водата.
  4. Чрез кристали и камъни, който чрез своите минерални свойства я структурират по оптимален начин. Пример са камъните от зеолит.
  5. Чрез съвременните информационни технологии – тяхната цел е да вкарат информация във водата.

Независимо кой от методите за структуриране на водата ще бъде използван, накрая тя задължително трябва да бъде замразена, за да може да запази свойствата си. Дори само замразяването е достатъчно тя да придобие енергийна стойност.

Структурирана замразена вода на здравословна кухня Fit Panther

Здравословна кухня Fit Panther предлага и своята структурирана замразена на вода. От една страна самото крайно охлаждане на водата я прави по-питателна и витализираща, а от друга – транспортирането да клиентите налага водата да бъде предварително замразена, за да издържи по време на доставката.

Водата, съчетана със здравословните менюта на нашата кухня, е сигурна гаранция за високите хранителни качества и за насищането на организма ни с необходимите витамини, минерали и положително заредени “молекули”.

Важно е да отбележим, че в основата на напитките, приготвяни от нашата кухня, също използваме структурирана замразена вода. Това гарантира превръщането им в мощни “енергийни бомби”.

Индиректен процес на структуриране на водата се осъществява и с помощта на камъка зеолит, който може да бъде намерен в българските планини, особено в района на Кърджали и село Бели пласт. Не случайно зеолитът е коронован от учените “минералът на 20-ти век”.

На практика, за да бъде една вода източник на здраве и дълголетие тя трябва да бъде първо чиста, а след това и обогатена с необходимите хранителни и химични вещества. Структурирането на питейната вода с камъка зеолит я пречиства по естествен начин от всички тежки метали и ненужни вещества, като “зарежда” клетките в тялото ни с най-подходящите елементи.

филтрация на водата през зеолитни камъни

Счита се, че структурираната вода се усвоява по-лесно от тялото, което може да подобри хидратацията на организма по напълно естествен начин. Пийте повече вода, защото по този начин възвръщаме баланса на тялото ни, насищаме клетките и допринасяме за цялостната кондиция и тонус.

Ако сте харесали статията ще сме Ви благодарни да я споделите,
за да може да бъде полезна на повече хора:
Close Menu