Skip to main content
0

С какво се хранят златните момичета

Състезателките по художествена гимнастика към Националния ансамбъл на България – Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова са пример за постоянство, прецизност, качество и вдъхновение. Всяко едно от „златните ни момичета“ се е превърнало в повод за национална гордост. Успехите си, освен на своята упоритост, талант и лична мотивация, те дължат и на правилното, балансирано и индивидуално подготвено хранително меню.

Тази привилегия има именно Здравословна кухня Fit Panther.

„Златните момичета“ на България са максимално прецизни към своята подготовка, както в тежки целодневни и изтощителни тренировки, така и към своя хранителен режим. Ключова роля в подготовката им взема главно качествената храна, богата на макро и микро нутриенти, без излишни консерванти, оцветители и вредни субстанции, които биха забавили тяхното възстановяване и биха отнели от тяхната сила и издръжливост.

Ние, от Fit Panther, станахме основни спонсори в тяхното изхранване със здравословна и качествена храна. Изборът беше изцяло техен, от чийто факт ние сме много щастливи. Всяко едно „Златно момиче“ има свое хранително досие в нашата кухня. В него са изброени техните любими и нежелани храни, както и компонентите към тях.

Хранителен режим на златните момичета

Продуктите в храната на състезателките не се отличават съществено от стандартните за нашата географска ширина – месо, риба, мляко, млечни произведения, плодове и зеленчуци.

Менюто им се съобразява в зависимост от това в какъв етап се намират т.е. дали са в състезателен или тренировъчен цикъл. Съответно се отчитат и индивидуалните нужди и особености на всяка една възраст, тегло и не на последно място как изглежда самата състезателка.

Принципно най-често в менюто са застъпени продукти с ниско съдържание на животински мазнини, балансирано присъствие на белтъци, въглехидрати и мазнини които са предимно растителни. В начина на приготвяне се предпочита минимална кулинарна обработка за плодове и зеленчуци и приемането им в натурален вид.

Какви менюта консумират

Индивидуалните многопластови био и супер храни на Fit Panther помагнат на момичетата да се хранят балансирано и полезно, така че организмът им да издържа на тренировъчен и състезателен режим и в същото време, с всяка порция получават нужните полезни хранителни вещества, строго съобразени с индивидуалните потребности на всяка една от тях.

Така Здравословна кухня Fit Panther поддържа добрата кондиция и здраве на „златните ни момичета“ от Ансамбъла, а всички менюта са с изчислен брой калории и хранителна стойност, правилно подбрани според вкусовите предпочитания и необходимите потребности на момичетата.

  • Фибро меню

    51.00 лв.
  • Протеиново стандарт меню

    53.60 лв.

Любопитни факти за златните момичета

„Златните ни момичета“ създадоха един синхронен и мечтан отбор по художествена гимнастика, в който техните индивидуалности са съчетани в едно органично и хармонично цяло. Въпреки това, всяка една от девойките има своя индивидуалност, свой собствен вкус и предпочитания, особено когато става дума за храна.

Ето какво споделят самите те за своите любими храни:

Мадлен Радуканова

„Салата „Бурата“ има пленяващ вкус. Особено, когато е последвана от месо, ананас и черен ориз. Няма по-вкусна закуска от бананови безглутенови палачинките с БИО шоколад на Fit Panther“.

Лаура Траатс

„Моята любима храна е сутрешната им закуска с мляко, овесени ядки, бадеми, чия и свежи плодове – незаменим стимул за успешен ден“.

Стефани Кирякова

„Моят фаворит са млечните закуски и свежите нарязани плодови десерти от нискокалорични плодчета като ананас, манго, киви и боровинки“.

Ерика Зафирова

„За мен най-вкусното и пълноценно меню включва риба със зеленцучи, а десертът непременно да бъде плодов или понякога млечен с малко шоколад“.

Симона Дянкова

„Не си представям ден без вкусните, разнообразни и свежи зелени салати на Fit Panther“. Те са винаги прекрасни и богати на зеленчуци“.

Така с безценната помощ на Здравословна кухня Fit Panther качественото, здравословно и полезно хранене на момичетата от Ансамбъла ще спомогне за цялостния тренировъчен и състезателен режим. Всички ние вярваме, че ще се поздравим с медал от Олимпийските игри, а защо не и със златото. Убедени сме, че здравословната и питателна храна е природен допинг за всеки състезател.

Ако сте харесали статията ще сме Ви благодарни да я споделите,
за да може да бъде полезна на повече хора: