Освен природните лечебни билки в битката за нашето здраве се включва и Менделеевата таблица, част от чиито микроелементи имат едни от най-силните оздравителни и общо укрепващи свойства.
Още от древността среброто е било оценявано като един от важните благородни метали, притежаващи освен висока парична и ювелирна стойност и чисто лечебни свойства.
Разбира се, става въпрос на неговото извличане в контактна с водата среда. Така се получава колоидно сребро, по-известно като сребърна вода. Тя се счита за един от най-мощните антитоксини в природата и верен съюзник на човешкото здраве.
Какво представлява сребърната вода и защо се използва?
Сребърната вода представлява разтвор на колоидно сребро в обикновена вода, получен чрез специален процес, наречен електролиза. Изследванията през последните години са показали, че чистото сребро има способността да убива бактериите, дори такива, който не се повлияват от обикновени дезинфектанти. На практика среброто действа като неутрализира определен ензим, отговорен за жизнената дейност и клонирането на бактериалната клетка.
ФАКТ: Преди да бъдат разработени съвременните антибиотици, колоидно сребро е било използвано като универсално средство за лечение на различни инфекции и заболявания.
Как действа колоидното сребро?
Множеството практически опити са доказали, че сребърните йони имат отлични антибактериални ефекти. Степента на ефекта се определя в зависимост от размера и формата на частиците на среброто, както и тяхната концентрация в разтвор. Действието на сребърната вода се засилва значително, когато влезе в контакт с открита влажна рана или телесни течности. Сребърните йони се считат за „биологично активната“ част на колоидно сребро, която има лечебно въздействие.
ФАКТ: Доказано е, че сребърната вода показва висока ефективност при над 650 вида микроби, бактерии и гъбички.
Какви са реалните ползи от сребърната вода?
СРЕБЪРНАТА ВОДА и БОЛЕСТИТЕ, КОИТО ЛЕКУВА |
1. Бързо успокоява възпаленото гърло
|
2. Облекчава алергични реакции, изразени в сърбежи, подуване или комфорт по кожата
|
3. Помага при запушване на носа чрез директно впръскване със спрей или капки
|
4. При храносмилателни нарушения – подобрява абсорбцията на хранителни вещества, като пречи на растежа и репродукцията на паразитите в чревния канал. Премахва симптомите на газове, подут корем, болка и лошо храносмилане
|
5. При гъбички заболявания и възпаление на женските полови органи
|
6. Повлиява добре и по-леки форми на конюнктивит
|
7. Особено ефикасна е при заболявания с вирусни причинители – като херпес, брадавици, настинки, грип и пневмония, дори при Covid-19
|
8. Успешно премахва и гъбички по краката
|
9. Помага при афти, стоматити, митинги и инфекции в устната кухина
|
10. Използва се за почистване и промивки на порезни, охлузни или рани от изгаряния с цел избягване на гнойни процеси |
ФАКТ: Преработеното в стерилна среда сребро успешно подпомага функционирането и на гръбначния мозък, ендокринните жлези, костния мозък, черния дроб и костната система.
Сребърната вода в помощ на медицината
През последните десетилетия колоидното сребро навлиза в медицината все повече, като дори се лансира идеята, че то на практика може да замени антибиотиците или други медицински терапии за лечение на бактериални, вирусни и гъбички инфекции. Учени дори твърдят, че може да помогне за лечение на заболявания като малайска болест, туберкулоза и дори ХИВ/СПИН.
ФАКТ: Безопасната ежедневна доза сребро не трябва да надвишава 5 микрографа на всеки килограм от вашето тегло или 0.35 милиграма на ден.
Как сами да си приготвим сребърна вода?
Оказва се, че в домашни условия може за се произведе т.н „сребърна вода“. Необходимо е в стъклен съд да се постави сребърен предмет – лъжица, пръстен или монета и да се залее с около 2 литра питейна вода. Необходимо е сребърният елемент да престои във водата около 72 часа, за да може да произведе сребърни йони. С получения разтвор могат да се обработват открити рани, афти в устната кухина, дори да се дезинфектират хранителни продукти или предмети от бита.
РЕЗЮМЕ: Природната аптека отново отвори врати за нашето здраве. Благородният метал сребро се нарежда на предна позиция в борбата със сериозни инфекциозни, паразитни, гъбички и вирусни заболявания. Дори Covid-19 вече може да припознае свой враг в лицето на колоидното сребро.
Кухня Fit Panther готви със сребърна вода и пречиства продуктите чрез озониране
В полза на здравословното хранене ние готвим със сребърна вода, която има идентично действие като озонирането.
Питейната вода често е наситена от опасни микроорганизми, които намират благоприятстващи условия за живот в нея. Те оказват негативно влияние върху човешкия организъм и са причина за редица възпалителни процеси. По тази причина кухня Fit Panther® внедри изцяло нова технология, която подобрява качеството на питейната вода, ползвана за готвене.
Процесът преминава през три основни етапа на филтрация:
- Пречистване на водата със сребърни и медни йони
- Пречистване с активен въглен
- Пречистване и обогатяване със зеолит
Пречистената до стерилизация вода не губи своята минерализация!
Системата постига това, като отделя сребърни и медни йони във водата, които унищожават наличните бактерии. Технологията подчинява своето действие върху обработката на водата по няколко различни начина преди тя да бъде готова за електро-химична обработка със сребърни и медни аноди.
• Първият етап на обработка е груба филтрация, предназначена да улови частици с големина над 60 микрона.
• Във втория етап водата преминава през магнитна група, която я прави по-податлива на въздействие в следващите процеси.
• В третия етап водата минава през филтрация с активен въглен, който отстранява от нея освен частици по-големи от 20 микрона, и органични и химични замърсители – като ароматни съединения и хлор.
• Четвъртият етап е филтрация и минерализация на водата. В този процес тя преминава през така добре познатият минерал Зеолит, който може да се добива само на няколко места в света – едно от които е България.
• Петият финален етап е обогатяване на водата със сребърни и медни йони, които я предпазват от опасни микроорганизми и я защитават дори след излагане под въздействието на околната среда.
Относно озонирането на продуктите
Озонът не се появява изолирано в природата. Той е естествен резултат от взаимодействието между слънцето и кислорода. По този начин природата “дезинфектира” околната среда и хранителните продукти, които тя произвежда. Именно така третираните в процеса на “озониране” плодове, зеленчуци, месни и млечни храни освен чисти, стават и изключително здравословни.