Skip to main content
0

Освен природните лечебни билки в битката за нашето здраве се включва и Менделеевата таблица, част от чиито микроелементи имат едни от най-силните оздравителни и общо укрепващи свойства.

Още от древността среброто е било оценявано като един от важните благородни метали, притежаващи освен висока парична и ювелирна стойност и чисто лечебни свойства.

Разбира се, става въпрос на неговото извличане в контактна с водата среда. Така се получава колоидно сребро, по-известно като сребърна вода. Тя се счита за един от най-мощните антитоксини в природата и верен съюзник на човешкото здраве.

Какво представлява сребърната вода и защо се използва?

Сребърната вода представлява разтвор на колоидно сребро в обикновена вода, получен чрез специален процес, наречен електролиза. Изследванията през последните години са показали, че чистото сребро има способността да убива бактериите, дори такива, който не се повлияват от обикновени дезинфектанти. На практика среброто действа като неутрализира определен ензим, отговорен за жизнената дейност и клонирането на бактериалната клетка.

ФАКТ: Преди да бъдат разработени съвременните антибиотици, колоидно сребро е било използвано като универсално средство за лечение на различни инфекции и заболявания.

Как действа колоидното сребро?

Множеството практически опити са доказали, че сребърните йони имат отлични  антибактериални ефекти. Степента на ефекта се определя в зависимост от размера и формата на частиците на среброто, както и тяхната концентрация в разтвор. Действието на сребърната вода се засилва значително, когато влезе в контакт с открита влажна рана или телесни течности. Сребърните йони се считат за „биологично активната“ част на колоидно сребро, която има лечебно въздействие.

ФАКТ: Доказано е, че сребърната вода показва висока ефективност при над 650 вида микроби, бактерии и гъбички.

сребърна вода

Какви са реалните ползи от сребърната вода?

СРЕБЪРНАТА ВОДА и БОЛЕСТИТЕ, КОИТО ЛЕКУВА
1. Бързо успокоява възпаленото гърло

 

2. Облекчава  алергични реакции, изразени в сърбежи, подуване или комфорт по кожата

 

3. Помага при запушване на носа чрез директно впръскване със спрей или капки

 

4. При храносмилателни нарушения – подобрява абсорбцията на хранителни вещества, като пречи на растежа и репродукцията на паразитите в чревния канал. Премахва симптомите на газове, подут корем, болка и лошо храносмилане

 

5.  При гъбички заболявания и възпаление на женските полови органи

 

6. Повлиява добре и по-леки форми на конюнктивит

 

7. Особено ефикасна е при заболявания с вирусни причинители –  като херпес, брадавици, настинки, грип и пневмония, дори при Covid-19

 

8.  Успешно премахва и гъбички по краката

 

9. Помага при афти, стоматити, митинги и инфекции в устната кухина

 

10. Използва се за почистване и промивки на порезни, охлузни или рани от изгаряния с цел избягване на гнойни процеси

ФАКТ: Преработеното в стерилна среда сребро успешно подпомага функционирането и на гръбначния мозък, ендокринните жлези, костния мозък, черния дроб и костната система.

Сребърната вода в помощ на медицината

През последните десетилетия колоидното сребро навлиза в медицината все повече, като дори се лансира идеята, че то на практика може да замени антибиотиците или други медицински терапии за лечение на бактериални, вирусни и гъбички инфекции. Учени дори  твърдят, че може да помогне за лечение на заболявания като малайска болест, туберкулоза и дори ХИВ/СПИН.

ФАКТ: Безопасната ежедневна доза сребро не трябва да надвишава 5 микрографа на всеки килограм от вашето тегло или 0.35 милиграма на ден.

Как сами да си приготвим сребърна вода?

Оказва се, че в домашни условия може за се произведе т.н „сребърна вода“. Необходимо е в стъклен съд да се постави сребърен предмет – лъжица, пръстен или  монета и да се залее с около 2 литра питейна вода. Необходимо е сребърният елемент да престои във водата около 72 часа, за да може да произведе сребърни йони. С получения  разтвор могат да се обработват открити рани, афти в устната кухина, дори да се дезинфектират хранителни продукти  или предмети от бита.

РЕЗЮМЕ: Природната аптека отново отвори врати за нашето здраве. Благородният метал сребро се нарежда на предна позиция в борбата със сериозни инфекциозни, паразитни, гъбички и вирусни заболявания. Дори Covid-19 вече може да припознае свой враг в лицето на колоидното сребро.

В полза на здравословното хранене кухнята на „Fit Panther“ вече готви със сребърна вода.  Процесът преминава през три основни етапа:

• Филтрация 1 – Пречистване на водата със сребърни и медни йони
• Филтрация 2 – Пречистване с активен въглен
• Филтрация 3 – Пречистване и обогатяване със зеолит
Пречистената до стерилизация вода не губи своята минерализация!

Опитайте нашите разнообразни менюта

Ако сте харесали статията ще сме Ви благодарни да я споделите,
за да може да бъде полезна на повече хора: